בני מוכתר יומן מסע בשוויץ יום רביעי

ליום הקודם

 

יום 4: גרוייר ומפעל שוקולד

 


התעוררנו בבוקר לעוד יום שוקק חיים בלוזאן. דוכני אוכל, ירקות, פירות, גבינות ומטעמים שונים נפרשו לאורך הסמטאות של העיר העתיקה. העברנו שם שעתיים בשיטוט נינוח, קצת קניות ומשם עזבנו את לוזאן לכיוון גרוייר. טעות קלה בניווט הביאה אותנו לנסוע בדרך צדדית אך יפה הרבה יותר.

גרוייר הינו כפר מימי הביניים שהשתמר היטב. הרחוב הראשי סגור למכוניות כך שניתן להסתובב בעיירה ללא חשש. אנחנו שוטטנו ברחובות הקטנים והתפעלנו מהנוף שנשקף מכל פינה ופינה. מסתבר שבימי שבת מסתובבות שם קבוצות של ילדים/ות ונערים/ות אשר נכנסות לחנויות, בתי קפה ועוד.. ומתחילות לשיר. המוכרים עוצרים את מלאכתם, עומדים ומאזינים להם ובסוף לעיתים הם מקבלים דבר מה  מהמוכרים.

בפסגת הכפר נמצאת טירה מהמאה ה-11 שנקראת שאטו דה גרוייר. אנחנו טיפסנו עד למעלה אך לא נכנסו לתוכה.

 בני מוכתר__גרוייר_יומן_מסע_בשוויץ

בסוף ביקורנו בגרוייר נסענו למפעל השוקולד "לה מיזון קאלייר". גן עדן לחובבי המתוקים!!!!. הסיור הינו עצמאי עם אוזניות והוא ערוך בצורה מאוד נחמדה, מזמינה וברורה. אפשר לראות את תהליך הייצור של אחד מהשוקולדים הרבים שמיוצרים במפעל ובסוף אף לטעום אותו. רואים, טועמים וממששים את כל המרכיבים שהם שמים בתוך השוקולדים שלהם כגון שקדים, בוטנים וכולי..

בסוף, יש את גולת הכותרת...מגיעים לחדר ענק ובו ניתן לטעום את כל השוקולדים שהם מוכרים בחנות המפעל!!! חופשי חופשי בלי הגבלה.

כמובן שהכל מחושב וסוף הסיור הינו הישר לתוך חנות המפעל. שם קנינו את כל השוקולדים שטעמנו קודם והיה לנו טעים (והכל היה טעים...). הצטיידנו בכמות שמספיקה לגדוד שלם. כאן כבר המקום לציין שזאת לא היתה הפעם הראשונה והאחרונה שקנינו שוקולדים בשווייץ...

רצינו מלון בקרבת מקום אז מצאנו. Le vignier public romantic  מלון קטן קרוב מאד לאגם ומשקיף עליו. את ארוחת הערב אנחנו אכלנו במסעדת המלון שהיתה נהדרת!! וכמובן שסוף סוף טעמנו גם מהמאכל הלאומי הפופולרי – הפונדו.

ליום הבא